Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Sköra äldre

Runtom i Sverige pågår omställningen till en god och nära vård. Sköra äldre är en prioriterad patientgrupp i omställningen mot Nära vård och behöver omhändertas på bästa sätt efter den äldres specifika behov.

Initialt är det Södra Älvsborgs sjukhus, SÄS som driver en modul för Sköra äldre och utvecklingsarbete kring samverkan kopplas med vårdcentral och kommun, i syfte att bidra till att patienten får en god och sammanhållen vård i hela vårdkedjan. Dialog ska ske om fortsatt utveckling bland annat om den kommande avdelningen ska drivas av regional primärvård (vårdcentral) tillsammans med specialistvården inom slutenvården. Denna samverkansplan har arbetats fram inom Närvårdssamverkan Södra Älvsborg och kommer att genomföras i samverkan mellan parter inom SÄS, offentliga och privata vårdcentraler och rehabiliteringsenheter samt kommunerna i Södra Älvsborg. Till samverkansplanen ska en aktivitetsplan finnas med utgångspunkt i den regionala färdplanen Nära vård. 


Senast uppdaterad: 2023-06-22 10:55