Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Levnadsvanor

Levnadsvanor är vanor som har stor betydelse för vår hälsa. Hur vi äter, dricker och rör på oss spelar roll för hur vi mår både fysiskt och psykiskt. Inom SIMBA-området genomförs en gemensam satsning under 2022 för att sätta levnadsvanor i fokus.

Intag av alkohol, tobak och droger påverkar kroppen och måendet på kort och på lång sikt. Våra levnadsvanor påverkas av många faktorer, såsom ekonomiska förutsättningar, utbildningsnivå och samhällets normer och kultur.

I satsningen deltar Sjukhusen i väster, Samordningsförbundet Älv och Kust, Ale kommun, Kungälvs kommun, Stenungsund kommun, Tjörns kommun och Öckerö kommun. Fördjupningar kommer göras kring olika levnadsvanorna som exempelvis; matvanor, fysisk aktivitet, alkohol och tobak.

Föreläsningar och tips för dig som arbetar med hälsofrågor

Som professionell och förtroendevald kommer du få möjlighet att ta del av föreläsningar, information och andra hälsofrämjande och förebyggande tips i din kommun eller någon av kommunerna runt om.

Vi kommer att fokusera på ett nytt område varje kvartal enligt nedanstående planering, så håll utkik här på SIMBA:s hemsida framöver.

  • Matvanor (1 januari – 31 mars)
  • Fysisk aktivitet (1 april – 30 juni)
  • Alkohol (1 juli – 30 september)
  • Tobak (1 oktober – 31 december)

Aktuellt

14 dec: Föreläsning om att skapa förutsättningar för hälsa
För att få inspiration till hur du kan skapa bättre förutsättningar för en god hälsa är du välkommen att titta på vår kostnadsfria och livesända webbföreläsning tisdag 14 december, klockan 18.00.

Länk till föreläsningen: 
https://youtu.be/o6JWlSfn7Zo

Kontakt

Carina Johansson Strandberg
Folkhälsoplanerare, Stenungsunds kommun
carina.johansson-strandberg@stenungsund.se

Magdalena Romanov
Folkhälsostrateg (vik), Tjörns kommun 
magdalena.romanov@tjorn.se

Johan Sjöholm
Utvecklingsledare folkhälsa, Kungälvs kommun 
johan.sjoholm@kungalv.se

Johanna Torén
Utvecklingsledare, Ale kommun 
johanna.toren@ale.se


Senast uppdaterad: 2021-12-13 21:16