Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Socialmedicinska mottagningar

Inom SIMBA området finns numera en Socialmedicinsk mottagning i varje kommun. Mottagningen är öppen för alla invånare i kommunen, oberoende av vilken vårdcentral individen är listad på.

Mottagningarna riktar sig till personer över 18 år med beroendeproblematik av alkohol, narkotika, läkemedel, dopingmedel eller spel om pengar och som behöver både medicinska och psykosociala behandlingsinsatser. Verksamheterna drivs i samverkan mellan regional primärvård och kommunens socialtjänst för att kunna erbjuda tvärprofessionella insatser till målgruppen. På mottagningarna erbjuds stödinsatser, psykosociala behandlingsinsatser, samt medicinska insatser. Förhållningssättet är personcentrerat och behandlingsplan utformas med individens behov i centrum. En god samverkan med övriga relevanta instanser inom region och kommun är avgörande för individens tillfrisknande.

Mottagningarna är öppna för alla invånare i kommunen, oberoende av vilken vårdcentral individen är listad på.


Senast uppdaterad: 2024-01-26 09:56