Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Ledningsgrupp i samverkan

Ledningsgrupp i samverkan behövs för att hantera frågor i den dagliga verksamheten som berör samverkan. Mötesfrekvensen följer det aktuella behovet. Fasta mötestider före och efter storhelger samt inför och efter sommarens semesterperiod.

Syftet med ledningsgruppen i samverkan är att hantera frågor gemensamt som berör många vård- och insatsgivare och att när behov finns hantera dem snabbt.

Uppdrag

  • Informera varandra, skapa förståelse och i möjligaste mån underlätta för varandra vid hård arbetsbelastning i det dagliga arbetet. 
    Förhoppningen är att ledningsgruppsmötena kan understödja arbetet med att få bättre följsamhet till de beslutade processerna och därmed bättre flöde i bland annat in- och utskrivningsprocessen samt omhändertagande av patienter i samverkan i öppenvården när avvikelser i en process kan hanteras i nära anslutning till att de uppstår.
  • Få information och informera varandra när det bedöms värdefullt att samtliga vård- och insatsgivare får information gemensamt. Behöver frågorna hanteras vidare överlämnas de till någon eller några av SIMBAs ingående samverkansgrupper på lokal eller delregional nivå.

Senast uppdaterad: 2024-03-12 08:24