Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Kartläggning

I det här avsnittet fördjupar vi oss i hur barnens behov ser ut inom vår kommun eller stadsdel. Det kan ligga till grund för kartläggningsarbetet av våra gemensamma insatser. Barn och familjer ska uppleva att de kommit rätt med sina frågor. Det här avsnittet ger oss verktyg för att kartlägga vilka insatser som finns för barn och unga i vår kommun/stadsdel. Då blir det tydligt vart vi ska vända oss för att "lämna över stafettpinnen" istället för att bara hänvisa.

Verktyg

Nedanstående är bra exempel på verktyg att använda vid kartläggning av insatser i vårt NOSAM-område.

Barn och ungas hälsotrappa - friskfaktorer och effektiva insatser

En webbaserad presentation av barn och ungas hälsotrappa framtagen av SKL. Här hittar du forskningsbaserade resultat vad gäller barn och ungas förväntade utveckling, friskfaktorer och effektiva insatser. Studera Hälsotrappan och diskutera. Vilka insatser finns för barn i vårt område?

Till webbverktyget Hälsotrappan 

Webbverktyget öppnas i ett nytt fönster och kräver senaste versionen av Internet Explorer eller någon av webbläsarna Google Chrome och Firefox för att fungera korrekt.

Poster Hälsotrappan/Barns utveckling

Mallar för kartläggning

Mall av Hälsotrappan att fylla i själv i vårt NOSAM

Mall för kartläggning av insatser i vårt område

Exempel:

Översikt Föräldrastöd i Angered 2014: Angered har haft en arbetsgrupp inom NOSAM som arbetat utifrån PSYNK-projektet. Det här är deras produkt

Lundby Kartläggning föräldrastöd

Örgryte-Härlanda Kartläggning av föräldrastöd

Senast uppdaterad: 2024-02-22 09:34