Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Koordinator påbörjat arbetet med Nära vård - Rätt stöd till psykisk hälsa

Koordinator Nina Sahlberg har börjat sin tjänst hos Vårdsamverkan Skaraborg för att arbeta med uppdraget ”Rätt stöd till psykisk hälsa”.

Nina är anställd hos Närhälsan med uppdrag i Vårdsamverkan Skaraborg. Uppdraget sker utifrån den länsövergripande handlingsplanen för psykisk hälsa i Västra Götaland och den delregionala aktivitetsplanen för psykisk hälsa i Skaraborg.

En del av uppdraget är att kartlägga hur stödet till psykisk hälsa i nuläget fungerar i Skaraborg på kommunal och regional primärvårdsnivå. Syftet är att ge förslag på en åtgärdsplan till primärvården i Skaraborg. Åtgärdsförslagen kommer att utgå ifrån den statliga utredningen, ”God och nära vård-Rätt stöd till psykisk hälsa” SOU 2021:6, för att förbättra stödet till människor i behov av stöd för sin psykiska hälsa.

Uppdraget följer mål i regional Handlingsplan Psykisk Hälsa och finansieras av statliga medel kopplade till Överenskommelse om psykisk hälsa och suicidprevention.

Nina Sahlberg

Koordinator
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2023-10-23 16:44