Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

2024-03-11: SIP-utbildning för chefer i SIMBA

Välkommen på SIP-utbildning för chefer i SIMBA. Datum: 11 mars 2024.

Samordnad individuell plan (SIP) ska erbjudas och upprättas för alla personer som har behov av samordnade insatser. Patientsäkerheten stärks och individen får en tryggare och bättre vård och omsorg.

Det är viktigt att du som chef eller ledare har kunskap och förståelse om vad SIP är och när det behövs. Detta är en framgångsfaktor för att SIP-utbildare och SIP-samordnare i SIMBA-området ska kunna genomföra sina uppdrag.

Om utbildningen

Syftet med utbildningen är ska skapa en ökad förståelse för arbetet med SIP samt belysa de svårigheter som kan uppstå i samband med SIP-processen. Detta för att möjliggöra att fler invånare i SIMBA-området med behov av samordnad individuell plan kan erbjudas en SIP med bra kvalitet.

Målgrupp

Chefer i SIMBA-området (Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn)

Tid och plats

Datum: 11 mars 2024
Tid: Klockan 13.00–15.00
Plats: Digitalt via Teams

Anmälan

Anmälan görs via Regionkalendern: SIMBA SIP-utbildning för chefer - Regionkalendern (vgregion.se)

Vid frågor, ta kontakt med någon av undertecknade via telefon eller e-post.

Välkommen!

Bakgrund

Sedan införandet av den nya SIP-riktlinjen och Överenskommelsen för barn och ungas hälsa i Västra Götalandsregionen har SIMBA startat upp nätverk för lokala SIP-samordnare och erbjuder utbildningar i SIP-processen till medarbetare. 

I nätverksträffar och under SIP-utbildningarna har det framkommit att flera medarbetare upplever att det saknas förankring och förståelse för arbetet med SIP både i den egna verksamheten och i de verksamheter de samverkar med. Av denna anledning erbjuder vi ett utbildningstillfälle för chefer i SIMBA-området. 

Therése Arvidsson Dinau

Projektledare SIMBA
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Johanna Junkvist Lindau

Delregional samordnare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2024-05-30 09:31