Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Våldet tar inte pension - föreläsning för de som jobbar med äldre

I oktober 2022 föreläser Eva Wassén Eriksson om våld mot äldre. Varför lyfts våld i äldres nära relationer inte fram i samma utsträckning som våld mot andra åldersgrupper? Vilka riskfaktorer finns och hur ser forskningsläget ut?

Våld mot äldre kan se ut på många olika sätt och är ett dolt samhällsproblem. Frågan behöver uppmärksammas mycket mer och kompetensen inom både yrkesgrupper som möter äldre personer och hos anhöriga behöver öka.

Eva Wassén Eriksson är författare och föreläsare och genomför i samarbete med Brottsofferjouren Sverige (BOJ) föreläsningen ”Våldet går inte i pension” som utgår från boken med samma namn som hon skrivit på uppdrag av BOJ. Eva har många års erfarenhet av offentlig verksamhet, bland annat som utredare, utvecklingsledare och chef men har nu övergått till egen verksamhet.

Läs mer här!


Senast uppdaterad: 2022-05-17 11:39