Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Utvärdering av färgkodningsprojektet inom psykiatrin i in- och utskrivningsprocessen

Samordningsgruppen fattade 190426 beslut om att pilotprojektet med färgkodning inom psykiatrin utvidgas till att innefatta SIMBAs samtliga kommuner och fortsätter hela år 2019.

Färgkodning av patienter i utskrivningsprocessen från psykiatrisk sluten hälso- och sjukvård infördes som ett pilotprojekt vid årsskiftet 2018/2019. 

Pilotprojektet, som initialt endast genomförts i Kungälvs kommun, utvärderades under april månad 2019 med hjälp av ett frågeformulär. Perioden för att använda färgkodning har varit begränsad och det har ännu inte blivit ett etablerat arbetssätt. Resultatet av utvärderingen presenterades för utvecklingsgruppen in- och utskrivningsprocessen där det efter dialog enades om att pilotprojektet med färgkodning inom psykiatrin bör fortgå och utökas till att innefatta SIMBAs övriga tre kommuner. Samordningsgruppen fattade 190426 beslut om att pilotprojektet med färgkodning inom psykiatrin utvidgas till att innefatta SIMBAs samtliga kommuner och fortsätter hela år 2019. En ny utvärdering ska göras under oktober månad som ska ligga till grund för vidare beslut i samordningsgruppen den 4 december. Färgkodningsprojektet fortgår således till och med december.

Här kan du ta del av utvärderingen:
Utvärdering av färgkodningsprojektet inom psykiatrin i in- och utskrivingsprocessen


Senast uppdaterad: 2022-09-28 13:51