Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Ta del av föreläsningsmaterial från "Våga fråga äldre"

Vecka 39 och 40 erbjöd SIMBA i samarbete med Suicid Zero en föreläsningen "Våga fråga Äldre" för medarbetare i SIMBA:s ingående verksamheter. Nu finns föreläsningsmaterialet att ta del av digitalt.

Antalet äldre ökar och åldrandet medför existentiella, kognitiva och kroppsliga utmaningar. Inte minst så är depression vanligt bland äldre. I föreläsningen "Våga fråga äldre" som Suicid Zero håller så presenterar de bland annat utmaningar kopplat till åldrande, fakta kring självmord samt myter om självmord. De lyfter även fram varningssignaler att reagera på, scenarion att ta del av samt samtalsverktyg du kan använda i ditt jobb med äldre.

 

Nu kan du ta del av föreläsningsmaterialet:

PowerPoint-presentation "Våga fråga äldre"

Materialet har tagits fram i samarbete med psykologer, psykiatriker, läkare och forskare.

 

Suicide Zero

Suicide Zero är en ideell organisation som arbetar med att minska självmorden. De bedriver påverkansarbete, stödjer forskning och erbjuder utbildningar i området, för att endast nämna några delar i deras arbete.

 

Läs mer om Suicide Zero: Suicide Zero - för ett samhälle utan självmord


Senast uppdaterad: 2022-10-07 08:04