Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

SIMBA-team i podd och i nordiskt projekt om barns och ungas psykiska hälsa

SIMBA-teamen som arbetar med samverkan kring barns och ungas psykiska hälsa uppmärksammas nationellt i en podd från Socialstyrelsen och i ett nordiskt projekt där Folkhälsomyndigheten deltar.

Folkhälsomyndigheten ingår i ett nordiskt projekt, som Danmark håller i, och som har till uppdrag att titta på de nordiska ländernas olika förfarande kring samverkan vid psykisk ohälsa bland barn/unga. Med anledning av det har SIMBA-teamens projektledare Emily Jacoby Kask blivit kontaktad av Folkhälsomyndigheten, som vill ha med SIMBA-teamsmodellen som sitt bidrag från Sverige.

Det är ganska strikta kriterier för att komma med i detta projekt och enligt Folkhälsomyndigheten som har scannat av Sverige är det få projekt som uppfyller dessa, men SIMBA-teamsmodellen gör det både genom målgruppen, vår egen uppföljningsrapport och TSI:s delutvärdering.

SIMBA-teamen och två andra bidrag ska upp till huvudgruppen inom projektet i november, sen återstår att se om vi kommer med i slutrapporten, vilket vi inom SIMBA förstås hoppas på! Och oavsett är fantastiskt att vår modell håller en kvalitet som gör att vi har blivit uppmärksammade om deltagande i ett nordiskt projekt.

Barn och ungas psykiska hälsa - SIMBA-teamen

Podd om tidiga och samordnade insatser för barn och unga

SIMBA-teamens projektledare Emily Jacoby Kask har dessutom medverkat i Socialstyrelsens podd "På djupet" för att prata om vår samverkansmodell.

Lyssna på avsnitt # 85 Podden om tidiga och samordnade insatser för barn och unga

Carina Vesterelve Vesterelve

Processledare SIMBA
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Emily Jacoby Kask

Samordnare Samverkansteam Barn och unga
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2022-09-29 07:24