Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

SIMBA-team i nordisk rapport om Tidiga samordnade insatser

Det är nu klart att SIMBA-teamen, som arbetar med samverkan kring barns och ungas psykiska hälsa, kommer med i ett nordiskt projekt där Folkhälsomyndigheten deltar.

SIMBA:s arbete har blivit utvalt att vara med i slutrapporten om Tidiga samordnade insatser (TSI) i de nordiska länderna. Där beskrivs även hur samverkan ser ut mellan hälso- och sjukvården och socialtjänsten i respektive land. 

Folkhälsomyndigheten ingår i ett nordiskt projekt, som Danmark håller i, och som har till uppdrag att titta på de nordiska ländernas olika förfarande kring samverkan vid psykisk ohälsa bland barn/unga. Med anledning av det har SIMBA-teamens projektledare Emily Jacoby Kask blivit kontaktad av Folkhälsomyndigheten, som vill ha med SIMBA-teamsmodellen som sitt bidrag från Sverige.

Det är ganska strikta kriterier för att komma med i detta projekt och enligt Folkhälsomyndigheten som har scannat av Sverige är det få projekt som uppfyller dessa, men SIMBA-teamsmodellen gör det både genom målgruppen, vår egen uppföljningsrapport och TSI:s delutvärdering.

 

Barn och ungas psykiska hälsa - SIMBA-teamen

Emily Jacoby Kask

Samordnare Samverkansteam Barn och unga
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2022-09-29 07:26