Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

SIMBA i webbsändning från SKL

SIMBA deltog måndag 3 juni i SKL:s webbsändning om Den sociala barn- och ungdomsvården och berättade om arbetet i SIMBA-teamen, med tidiga och samordnade insatser.

- Det mest fantastiska är att 100 procent av barnen och deras vårdnadshavare upplever att de blivit bemötta med respekt, känner förtroende för SIMBA-teamen och också har blivit hjälpta, säger Anna Waller som är projektledare för SIMBA-teamen.

- Vi har riktat pengar med fokus på samverkan, eftersom vi måste titta på barnets sammanhang för att förstå barnets mående, förklarar hon.

Anna Waller berättar också om de veckovisa möten som är kärnan i projektet, där skola, socialtjänst och vård är representerade. På mötena tas enskilda ärenden upp, efter samtycke från barnets vårdnadshavare.

Carina Westerleve, processledare för SIMBA, tar upp utgångspunkten för projektet, som hela tiden haft stark politisk förankring:

- Barn och unga med psykisk ohälsa bollades mellan de olika verksamheterna. Vi hade ingen samverkan som var stukturerad, över huvudmannagränserna och vårdcentralerna var ingen aktiv aktör i förstalinjearbetet. Detta resulterade i att insatserna blev försenade och BUP blev överbelastade.

Inslaget med SIMBA börjar vid 31:58 minuter in i filmen.

SKL arrangerar regelbundna webbsändningar med de senaste nyheterna inom den sociala barn- och ungdomsvården.

Sakkunniga från SKL berättar om de senaste nyheterna, forskningsrapporterna och trenderna. Även externa gäster från myndigheter, regioner och verksamheter deltar. Målgrupp för sändningarna är alla som är verksamma inom den sociala barn- och ungdomsvården, även politiker.


Senast uppdaterad: 2022-09-28 13:51