Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Rekommendation med anledning av nya coronaviruset: Vårdplanering via Skype

Publicerad: Uppdaterad:

Med anledning av förhöjd risk för smittspridning av Covid-19 rekommenderar SIMBA att samtliga planeringsträffar i samband med in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård sker på distans.

Folkhälsomyndigheten har gått ut med skärpta rekommendationer och uppmanar alla med symtom på luftvägsinfektion att avstå sociala kontakter som riskerar att sprida smitta Covid-19.

Följande är SIMBA:s rekommendation i nuläget:

  • Planeringsträffar bör ske via Skype eller telefon. Fysisk planeringsträff/vårdplanering på plats bör endast ske i undantagsfall och om synnerliga skäl föreligger.
  • Anhöriga ska ges möjlighet att vara med via Skype eller telefon (vid bokat Skype-möte lämnas telefonnummer och konferenskod till anhörig). Endast i undantagsfall och om synnerliga skäl föreligger ges möjlighet för anhörig att närvara fysiskt.

Publicerad:
Uppdaterad:
Senast uppdaterad: 2022-09-28 13:55