Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Mobil närvård - positiv trend håller i sig

Vårens uppföljning av samarbetet kring mobila hemsjukvårdsläkarteam visar att den positiva trenden från höstens uppföljning håller i sig: Allt fler får vård i hemmet och allt fler får vård på rätt vårdnivå.

Nu finns en färdig analysrapport av mobil närvård inom SIMBA-området våren 2021.

Resultatet av uppföljningarna ger indikationer på att efter införandet av mobil närvård får större andel patienter vård på rätt vårdnivå än före införandet. Som tidigare uppföljningar påvisat finns förbättringsmöjligheter i att arbeta med proaktiva vårdplaner och SIP vilket troligtvis i vissa ärenden hade föranlett att inskrivningar kunnat undvikas.

I analysen av denna uppföljningsperiod kan man notera att patienter vid tre tillfällen sökt slutenvård på grund av självmordstankar. Det är den högsta noterade andel patienter som sökt slutenvård med anledning av tankar på självmord sedan införandet av mobil närvård.

Analysrapport: Uppföljning av Mobil närvård v.15-16, 2021

Uppföljning mobil närvård vecka 15-16, 2021 (powerpoint)

Läs mer om Mobil närvård inom SIMBA

Johanna Junkvist Lindau

Delregional samordnare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2022-09-29 07:24