Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Partssamverkanskonferens Barn och unga 2023

En konferens för alla medarbetare som samverkar kring barn och unga inom kommunal eller regional verksamhet via Partssamverkan och/eller i direkt verksamhet. Cirka 110 personer deltog på plats i Skövde Science park och cirka 30 uppkopplingar följde hela tiden livesändningen av konferensen.

Inspelning

I enlighet med överenskommelse med föreläsarna var inspelningen av konferensen publicerad i 2 veckor från genomförandet och har därför nu avpublicerats från internet. Du kan dock fortfarande ta del av bilderna från konferensen via nedanstående länkar.

Programpunkter

0:15:15 - Inledning - Karin Ahlqvist, Anci Loft, Agneta Tibblin och Unga kommunutvecklare
0:29:30 - Sara Melin - Föreläsare och inspiratör inom NPF
4:00:40 - Kristin Eliasson - Förstå familjen, ett verktyg för dig som möter föräldrar med kognitiva svårigheter
5:30:15 - Annelie Ahlm - Partssamverkan Tidaholms arbete med föräldraskapsstöd
5:36:40 - Thomas Andersson - Samverkan i komplexitet
6:35:00 - Anci, Karin, Agneta och Sara - Summering av dagen

Dokument och bildspel

Inledning med Menti

Sara Melin - Föreläsare och inspiratör inom NPF (Del 1)

Sara Melin - Föreläsare och inspiratör inom NPF (Del 2)

Kristin Eliasson - Förstå familjen, ett verktyg för dig som möter föräldrar med kognitiva svårigheter

Thomas Andersson - Samverkan i komplexitet

Tid och plats

Konferensen hålls den 15 mars 2023, kl 9-15.30 i Insikten på Science Park Skövde. Kaffe och smörgås från 08.30.

Deltagande på plats ger möjlighet till dialog, interaktivitet och lunch, men för den som inte kan ta sig till Skövde kommer delar av programmet live-streamas.

Foto och film

Under dagen kommer det att fotograferas och filmas när vi sänder live från scenen. Om du inte vill vara med på foto eller film – prata med någon i arrangörsgruppen.

Program

Fokus ligger på samverkan kring barn, unga och föräldrar med kognitiva svårigheter som har behov av insatser från flera verksamheter. 

 • 08.30 Kaffe och smörgås serveras för alla konferensdeltagare
  Passa också på att checka in och få en namnskylt att bära.
  Vid 08.50 startas en menti från scenen och då vet du att det är dags att hitta din plats och hälsa på övriga i den grupp du sitter tillsammans med under dagen. 
 • 09.00 Agneta Tibblin, Karin Ahlqvist & Anci Loft - Inledning
  Processtöden samt ordförande i Samverkansgrupp Barn och Unga hälsar välkomna och går igenom lite praktisk information för dagen. Via en Menti får vi en snabb överblick över dagens deltagare, både de på plats i lokalen och de som deltar via livesändningen.
  Unga kommunutvecklare sätter ett tydligt fokus på de barn och ungdomar vi är till för.
 • 09.15 Sara Melin - Föreläsare och inspiratör inom NPF
  Sara är mamma till barn med ADHD, ADD, Tourette, atypisk autism, dyslexi och ångest. Hon har kämpat för att dels förstå sina barn, dels för att få omgivningen att förstå dem och deras behov. Sara som startade bloggen Lilla speedos mamma bestämde sig för att sprida kunskap om just NPF. Hon har föreläst flitigt runt om i Sverige sedan 2015, varit med i Uppdrag Gransknings repotage bokstavsbarnen. Saras föreläsning beskriver hur mycket bättre livet kan bli med rätt bemötande och förståelse.
 • 11.45 Lunch och monterutställning
 • 12.45 Kristin Eliasson - Förstå familjen, ett verktyg för dig som möter föräldrar med kognitiva svårigheter
  Kristin arbetar som regionutvecklare vid Kunskapscentrum för jämlik vård och presenterar verktyget "Förstå familjen" som är till för den som i sitt arbete möter föräldrar med olika kognitiva svårigheter. Målet med verktyget är att alla familjer ska känna sig välkomna och trygga när de besöker verksamheter som är till för dem. Föräldrar ska ges jämlika förutsättningar att ta till sig information, insatser och stöd på bästa sätt. Det bidrar till att alla barn får en trygg uppväxt och en god och jämlik hälsa.
 • 14.15 Annelie Ahlm - Information om uppdrag kring föräldraskapsstöd till partssamverkansgrupper
  Annelie är skolchef i Tidaholms kommun informerar om hur den lokala partssamverkansgruppen i Tidaholm valt att genomföra det uppdrag de lokala Partssamverkansgrupperna har att arbeta med föräldrastöd.
 • 14.20 Thomas Andersson - Samverkan i komplexa organisationer
  Thomas är professor i företagsekonomi vid Högskolan i Skövde och forskar kring ledarskap, medarbetarskap, utbildning av ledare och organisationskultur. Under Thomas föreläsning får åhöraren en ökad förståelse för svårigheterna med att leda förändring och implementera nya arbetssätt i samverkan.
 • 15.20 Summering av dagen
  Agneta, Karin, Anci och Sara summerar dagen och startar igång en enkel utvärdering via menti-funktionen som alla deltagare, både på plats och via live-sändning har chans att besvara.

Monterutställning - Aktivitet under pauser och lunch

Under både för- och eftermiddag bryts programmet för lite längre pauser där du som deltar på plats kan ta del av monterutställningen där flera uställare finns på plats och visar upp sin verksamhet. Fika, ta del av utvecklingsarbeten, informationsmaterial och annat relaterat till samverkan runt barn, ungdomar och familjer och passa på att mingla med både utställarna och andra konferensdeltagare.

Kontakt

Arrangörer är Samverkansgrupp Barn och unga tillsammans med Skaraborgs kommunalförbund, Folkhälsa och social hållbarhet i Skaraborg, Länsstyrelsen och Kunskapsnod Fullföljda studier. Vid frågor kontakta:

Anmälan

Anmälan är nu stängd.

Annica "Anci" Loft

Utvecklingsledare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Karin Ahlqvist

Utecklingsledare, Skaraborgs Kommunalförbund
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Emmelie Alvarsson

Koordinator Barn & Unga
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Maria Söderberg

Processtöd BoU, Skaraborgs Sjukhus
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2023-04-03 11:41