Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Dialog - Hälsoundersökningar för placerade barn

Vårdsamverkan Skaraborg genomför ett möte för dialog med socialtjänst, tandvård och hälso- och sjukvård kring det lagstadgade kravet på genomförande av hälsoundersökningar av barn och ungdomar som placeras av socialtjänsten.

Inspelning

Bilder

2022-11-11 - Dialogmöte hälsoundersökningar placerade barn.pdf
Powerpointbilder

När

11 november 2022
Klockan 09.30-12.00

Bakgrund

2017 infördes krav på socialtjänsten att begära hälsoundersökning från hälso- och sjukvården och tandvården inför placering. Uppföljningar har sedan dess visat på återkommande problem med att för få, knappt hälften, av placerade barn får sina hälsobehov uppmärksammade och åtgärdade. Det beror på många faktorer. Delvis handlar det om att reglerna kring hälsoundersökningar, inklusive ansvarsfördelningen mellan huvudmän, varit otydliga och dessutom förändrats genom åren.

Aktuellt

Aktiviteter genomförs nu i Västra Götaland för att öka genomförandet av hälso-undersökningar. En inledande länsgemensam dialog med SKR genomfördes i oktober 2021. Härefter har informationsmaterial förmedlats ut till verksamheter i Skaraborg under våren och detta följs nu upp med en delregional dialog.

Mötet kommer spelas in för möjliggöra ytterligare åtkomst till given information.

Anmälan

Annica "Anci" Loft

Utvecklingsledare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Karin Ahlqvist

Utecklingsledare, Skaraborgs Kommunalförbund
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Krister Bergqvist

Processtöd Skaraborgs Sjukhus
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2023-03-16 11:50