Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

MHFA-utbildning Tjörn 10/10 och 18/10

Utbildning MHFA - Första hjälpen till psykisk hälsa i Tjörn. Datum: 10 oktober samt 18 oktober.

Syfte och innehåll

Kursen lär ut om de vanligaste psykiatriska diagnosgrupperna och hur tecken på olika slag av psykiskt lidande kan vägleda oss att upptäcka, ta kontakt och hjälpa till på rätt sätt. Som Första hjälpare får du lära dig att stödja och uppmuntra en drabbad person tills ett tillfälligt kristillstånd är över eller tills personen fått lämplig professionell hjälp.

Inriktning ungdom

Denna kurs har inriktning mot ungdomar i åldersgruppen 12–18 år. Förutom beskrivning av de vanligaste psykiatriska diagnosgrupperna finns ett avsnitt om ungdomsutveckling, ett om ätstörningar och ett om reaktioner vid traumatiska händelser hos ungdomar. Kursen lär ut en handlingsplan som inriktar sig mot mötet med en ung person i kris eller som visar tecken på psykisk ohälsa.

Målgrupp

Första hjälpen till psykisk hälsa ungdom är avsedd för vuxna som i sin vardag har nära kontakt med ungdomar.

Förberedelser

Bekanta dig med informationen på NASP hemsida:
https://ki.se/nasp/mhfa-forsta-hjalpen-till-psykisk-halsa 

Kursen hålls av Theres Boquist, ungdomssamordnare i Tjörns kommun och Agneta Bergqvist, instruktör i MHFA. Kursen är gratis och startar vid minst 10 anmälda personer. Det finns ett begränsat antal platser till kursen. Du måste kunna delta båda tillfällena för att få anmäla dig. Lunch och fika ingår.

När

Datum 1: 10 oktober
Tid: klockan 8.30–16.30

Datum 2: 18 oktober
Tid: klockan 8.30–16.00

Var

Kulturskolan Delta (lokal Insikt) Södra Skolgatan 15 Skärhamn

Anmälan

Anmäl dig senast den 21 september till caroline.jonsson@tjorn.se

Uppgifter som vi behöver i anmälan är för- och efternamn, mailadress, profession, telefonnummer och ev. kostpreferenser. Märk mejlet med Första hjälpare UNGDOM.


Senast uppdaterad: 2023-09-04 16:12