Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

MHFA-utbildning Tjörn 24/2 + 3/3 (inriktning Äldre)

Utbildning MHFA – Första hjälpen till psykisk hälsa i Tjörn med inriktning Äldre. Datum: 24/2 samt 3/3.

Kursen lär ut om de vanligaste psykiatriska diagnosgrupperna och hur tecken på olika slag av psykiskt lidande kan vägleda oss att upptäcka, ta kontakt och hjälpa till på rätt sätt. Som Första hjälpare får du lära dig att stödja och uppmuntra en drabbad person tills ett tillfälligt kristillstånd är över eller tills personen fått lämplig professionell hjälp.

Inriktning äldre

Denna kurs har inriktning mot äldre. Kursen behandlar åldrande och olika kristillstånd som är vanliga hos äldre, men också olika psykiatriska sjukdomar och hur du kan upptäcka dessa. I kursen behandlas även demenssjukdomar, Parkinsons sjukdom, konfusion/delirium, samt matproblem och undernäring. Kursen lär ut en handlingsplan som inriktar sig mot mötet med en äldre person i kris eller som visar tecken på psykisk ohälsa.

Målgrupp

Första hjälpen till psykisk hälsa äldre är avsedd för personal som i sin vardag har nära kontakt med personer i åldern 65 år och äldre.

Förberedelser

Bekanta dig med informationen på NASP hemsida: https://ki.se/nasp/mhfa-forsta-hjalpen-till-psykisk-halsa 

Kursen hålls av Pamela Alverbo och Caisa Kristensson, undersköterskor i Tjörns kommun.

När

Datum: 24/2 och 3/3
Tid: klockan 8.30–16.30

Var

Valåsens äldreboende (samlingssalen)
Lilldalsvägen 1, Kållekärr

Anmälan och kostnad

Kursen är gratis och startar vid minst 10 anmälda personer. Det finns ett begränsat antal platser till kursen. Du måste kunna delta båda tillfällena för att få anmäla dig. Lunch och fika ingår.

Anmälan sker senast den 10 februari till Caroline Jönsson. Uppgifter som vi behöver i anmälan är för- och efternamn, mailadress, profession, telefonnummer och ev. kostpreferenser. Märk mejlet med Första hjälpare ÄLDRE.

Välkommen!


Senast uppdaterad: 2023-02-06 17:38