Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

MHFA-utbildning Tema unga – Stenungsund 20/10 och 26/10

Utbildning MHFA - Första hjälpen till psykisk hälsa i Stenungsund. Datum: 20 oktober och 26 oktober. Inriktning/tema: Unga.

Kursen är en tvådagars utbildning som lär ut om de vanligaste psykiatriska diagnosgrupperna och hur tecken på olika slag av psykiskt lidande kan vägleda oss att upptäcka, ta kontakt och hjälpa till på rätt sätt. 

Som Första hjälpare får du lära dig att stödja och uppmuntra en drabbad person tills ett tillfälligt kristillstånd är över eller tills personen fått lämplig professionell hjälp. Kursen lär ut en handlingsplan. Kursen Första hjälpen till psykisk hälsa ges i tre olika versioner; vuxen, ungdom och äldre. Denna utbildning avser temat ungdom.

Första hjälpen till psykisk hälsa (MHFA) är ett standardiserat utbildningsprogram som riktar sig till allmänheten och olika människonära professioner inom till exempel hälso- och sjukvård, omsorg, skola, räddningstjänst och polis.

Läs gärna mer här:
https://ki.se/nasp/mhfa-forsta-hjalpen-till-psykisk-halsa 

Du kommer att få ett utbildningsbevis om att du är Första hjälpare och för att få detta ska du delta i hela utbildningen.

Kaffe och lunch ingår.

Kursledare

Emelie Wångblad, skolkurator
Therese Ania, enhetschef funktionshinder
Indira Peci, enhetschef särskilt boende

När

Datum: 20 oktober och 26 oktober
Tid: 8.30–16.30.

Var

Kulturhuset Fregatten – lokal Fyren.

Anmälan

Anmälan sker till carina.johansson-strandberg@stenungsund.se (externa deltagare)
alternativt anmälan via Intranätet (anställda i Stenungsunds kommun).

Begränsat antal platser. Kostnadsfritt

Kursen kan komma att ställas in vid för få anmälda.


Senast uppdaterad: 2023-06-16 14:53