Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

MHFA-utbildning Tema äldre – Stenungsund 1/12 och 7/12

Utbildning MHFA - Första hjälpen till psykisk hälsa i Stenungsund. Datum: 1 december och 7 december. Inriktning/tema: Äldre.

Kursen är en tvådagars utbildning som lär ut om de vanligaste psykiatriska diagnosgrupperna och hur tecken på olika slag av psykiskt lidande kan vägleda oss att upptäcka, ta kontakt och hjälpa till på rätt sätt. 

Som Första hjälpare får du lära dig att stödja och uppmuntra en drabbad person tills ett tillfälligt kristillstånd är över eller tills personen fått lämplig professionell hjälp. Kursen lär ut en handlingsplan. Kursen Första hjälpen till psykisk hälsa ges i tre olika versioner; vuxen, ungdom och äldre. Denna utbildning avser temat äldre. 

Första hjälpen till psykisk hälsa (MHFA) är ett standardiserat utbildningsprogram som riktar sig till allmänheten och olika människonära professioner inom till exempel hälso- och sjukvård, omsorg, skola, räddningstjänst och polis.

Läs gärna mer här:
https://ki.se/nasp/mhfa-forsta-hjalpen-till-psykisk-halsa 

Du kommer att få ett utbildningsbevis om att du är Första hjälpare och för att få detta ska du delta i hela utbildningen.

Fika och lunch ingår.

Kursledare

Emelie Wångblad, skolkurator
Therese Ania, enhetschef funktionshinder
Indira Peci, enhetschef särskilt boende

När

Datum: 1 december och 7 december
Tid: mer information kommer senare.

Var

Kulturhuset Fregatten – lokal Fyren.

Anmälan

Anmälan sker till carina.johansson-strandberg@stenungsund.se (extern deltagare)
altternativt via Intranätet för anställda i Stenungsunds kommun. 

Begränsat antal platser.

Kursen kan komma att ställas in vid för få anmälda.


Senast uppdaterad: 2023-06-16 14:58