Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

MHFA-utbildning Kungälv 24–25 april

Utbildning MHFA - Första hjälpen till psykisk hälsa i Kungälv. Datum: 24-25 april.

Syfte och innehåll

Syftet med denna utbildning är att sprida kunskap om psykisk ohälsa och sjukdom för att på så sätt minska fördomar och stigmatisering.

Utbildningen lär ut en handlingsplan. Som Första hjälpare får du lära dig att bemöta, stödja och uppmuntra en drabbad person tills ett tillfälligt kristillstånd är över eller tills personen fått lämplig professionell hjälp. Du kommer att lära dig de vanligaste psykiatriska diagnosgrupperna och tecken på olika slag av psykisk ohälsa.

Första hjälpen till psykisk hälsa (MHFA) är ett standardiserat utbildningsprogram som riktar sig till allmänheten och olika människonära professioner inom till exempel hälso- och sjukvård, omsorg, skola, räddningstjänst och polis. NASP (Nationella Centrum För Suicidforskning och Prevention Karolinska Institutet) och MHFA är en del av de nationella preventiva insatserna för suicid.

Första hjälpen till psykisk hälsa ges i tre olika versioner; vuxen, ungdom och äldre, är baserat på vetenskaplig evidens. Denna utbildning avser temat vuxen.

Kursen hålls av metodutvecklarna: Eva Niemi och Leif Sand.

Läs mer: MHFA - Första hjälpen till psykisk hälsa | Karolinska Institutet

Du kommer att få ett utbildningsbevis om att du är Första hjälpare och för att få detta ska du delta i hela utbildningen. Det vill säga bägge dagarna.

Fika ingår. Lunch står du för själv.

När

Datum: 24–25 april
Tid: klockan 8.30–16.00

Var

24 april: Inlandsrummet på stadshuset
25 april: Kvarnkullen (lilla salen)

Anmälan

Anmälan sker på Bokning utbildning Trygghet och stöd - Första hjälpen - psykisk ohälsa - Alla dokument (kungalv.se)

Vid frågor kontakta kursledarna:
eva.niemi@kungalv.se eller leif.sand@kungalv.se 

Utvecklingsledare:
johan.sjoholm@kungalv.se 

Digital inbjudan (pdf)


Senast uppdaterad: 2023-02-06 17:39