Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Verktygslåda vägleder i det suicidpreventiva arbetet

För dig som jobbar eller ska börja jobba med suicidprevention finns en verktygslåda som fungerar som ett kunskapsstöd och samlar information och inspiration på ett och samma ställe. Allt för att underlätta och vägleda i det suicidpreventiva arbetet.

Verktygslådan ska underlätta arbetet för aktörer som jobbar med suicidprevention genom att samla kunskap, metoder, utbildningar, inspiration och information från olika platser. Det finns både information från nationella myndigheter, utbildningar från frivilligorganisationer och goda exempel på hur andra arbetar lokalt med suicidprevention i sin kommun.

Ett stöd i arbetet med handlingsplan för suicidprevention i Västra Götaland

Sedan hösten 2020 finns en länsgemensam handlingsplan som ska utgöra en gemensam grund såväl kommunernas som regionens suicidpreventiva arbete fram till år 2025. I arbetet med den länsgemensamma handlingsplanen finns verktygslådan för att vägleda och underlätta.

Verktygslådan riktar sig i första hand till dig som arbetar med suicidprevention och informationen syftar till att utgöra ett stöd för det regionala/delregionala och lokala suicidpreventiva arbetet. 

Du hittar relevant information för suicidprevention utifrån handlingsplanens sex områden, det vill säga:

  • Lokal handlingsplan som involverar nyckelaktörer
  • Höjd kunskapsnivå
  • Prioritera suicidprevention på ledningsnivå
  • Ökad samordning och tillgänglighet till professionella insatser på alla nivåer
  • Ta vara på civilsamhällets engagemang och kunskap
  • Lära av händelseanalyser vid suicid

Har du ett gott exempel?

Har du något ett gott exempel på suicidpreventivt arbete som ni genomfört eller ska genomföra och vill sprida vidare? Hör gärna av er!

Länssamordnare Malin.frisk@vastkom.se 

Till verktygslådan

Verktygslåda för suicidprevention


Senast uppdaterad: 2022-06-16 08:19