Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Samverkansavtal för familjecentraler och familjecentralsliknande verksamhet på remiss

Ett länsgemensamt samverkansavtal med hela familjens livssituation som utgångspunkt framtaget på uppdrag av Vårdsamverkan Västra Götaland - nu kan berörda instaser lämna synpunkter.

Samverkansavtal för familjecentraler och familjecentralsliknande verksamheter i Västra Götaland har tagits fram på uppdrag av Vårdsamverkan Västra Götaland (VVG). Berörda nämnder och styrelser inom Västra Götalandsregionen och länets 49 kommuner kan komma med synpunkter på avtalet till och med 10 december 2022.

En familjecentral/familjecentralsliknande verksamhet är en verksamhet och en mötesplats där föräldrar och barn kan träffas, utbyta erfarenheter och där det finns kompetens i nära samverkan. Målet med verksamheten är att, utifrån hela familjens livssituation, främja en god hälsoutveckling hos barn och föräldrar. 

Tydligt, likvärdigt och kvalitetssäkrat 

Syftet med ett länsgemensamt samverkansavtal för familjecentraler och familjecentralsliknande verksamhet i Västra Götaland är:

  • att tydliggöra uppdrag och förväntningar
  • att skapa likvärdigt innehåll i verksamheterna
  • att kvalitetssäkra verksamheterna

Läs mer 

Remiss Samverkansavtal familjecentraler och familjecentralsliknande verksamheter i Västra Götaland


Senast uppdaterad: 2022-08-17 14:17