Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

En dag kring samlarsyndrom gav inspiration och ny kunskap

Att nätverka och få känna sig stärkt och mindre ensam i möten med personer med samlarsyndrom var viktigt under den dag som arrangerades på området. Nu kan du ta del samtal och föreläsningar genom en film.

Torsdagen den 29 september arrangerades en dag för samverkan kring Samlarsyndrom på Stationshuset konferens i Göteborg, för biståndsbedömare, boendestödjare eller hälso- och sjukvårdspersonal.

Volen Ivanov, leg.psykolog och post doc vid Karolinska Institutet, berättade om Samlarsyndrom, hur arbetet med Samlarteamet startade i Stockholm samt erfarenheter kring sitt arbete.

Samlarsyndrom är väldigt komplext. Den traditionella behandlingsmodellen räcker inte till och framför allt ställer den krav på hur insatserna organiseras. Idag finns det spännande exempel på sätt att hjälpa individer med Samlarsyndrom i andra regioner.

Syftet med dagen var att ge inspiration, kunskap och nätverkande för ökat samarbete. Förhoppningen var att deltagarna efter dagen skulle känna sig mer säkra och mindre ensamma i mötet med personer med denna problematik, oavsett profession.

Dagen arrangerades av OCD-Tvångssyndrom med mottagning i Lerum samt KPH, Kunskapscentrum för psykisk hälsa i samförstånd med VästKom och kommunalförbunden.

En dag om samlarsyndrom del 1, Volen Ivanov från Karolinska institutet i Stockholm

En dag om samlarsyndrom del 2, Samlarteamet Stockholm stad

 


Senast uppdaterad: 2022-12-05 11:46