Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Det goda livet på äldre dagar, inbjudan till webbinarium

Länsnykterhetsförbundet Västra Götaland som bjuder in till ett seminarium om ensamhet och suicidalitet bland äldre. Den 10 mars, kl. 9.00- 12.00 via Zoom. Detta är en del av projektet ”Det goda livet på äldre dagar” som Länsnykterhetsförbundet driver.

I Sverige och i andra delar av Västvärlden har höga suicidtal bland äldre speciellt män i åldern 75—85 år. Den äldre befolkningen, ökar något som ställer krav på kunskap om såväl suicidaltbeteende som preventiva åtgärder. Föreläsaren beskriver forskning kring psykisk hälsa specifikt suicidaltbeteende hos äldre samt planerade studier inom området.

Ensamhet är ett samhällsproblem som alltmer uppmärksammas och kunskapen om ensamhet har ökat och det är tydligt att den medför en ökad risk för såväl fysisk som psykisk ohälsa. I föreläsningen presenteras bland annat utvecklingen av ensamhet samt insatser för att minska ensamhet.

Anmälan finns i inbjudan.

Inbjudan till webbinarium Det goda livet på äldre dagar


Senast uppdaterad: 2022-02-18 15:12