Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

SRO utökas för att stärka den politiska dialogen

Förtroendevalda SRO
Fotograf: Malin Emanuelsson

Det politiska samrådsorganet SRO utökas med ytterligare fyra förtroendevalda – en representant från vardera av Västra Götalands fyra kommunalförbund. De nya representanterna är valda utifrån att de har tydliga uppdrag inom socialtjänst eller vård- och omsorgsområdet. Detta förväntas kunna stärka den politiska dialogen mellan Västra Götalandsregionen och länets kommuner i olika vårdsamverkansfrågor.

SRO består av förtroendevalda från dels VGR, dels länets kommuner, via Västra Götalands fyra kommunalförbund. Samrådsorganets huvuduppdrag är att föra en målinriktad politik för att utveckla och fördjupa vårdsamverkan mellan de verksamheter som de båda huvudmännen ansvarar för. Tidigare har endast de fyra kommunalförbundens ordförande representerat länets kommuner i SRO. För att stärka den politiska dialogen utökas nu SRO med ytterligare fyra förtroendevalda från kommunalförbunden. De nya representanterna är valda utifrån att de har tydliga uppdrag inom socialtjänst eller vård- och omsorgsområdet. Detta förväntas kunna stärka den politiska dialogen mellan Västra Götalandsregionen och länets kommuner i olika vårdsamverkansfrågor.

– Västra Götalands kommuner och VGR står inför flera gemensamma utmaningar de kommande åren. Den demografiska utvecklingen, kompetensförsörjningen och ökade krav från både patienter och närstående är bara några exempel. De båda huvudmännen har därför sett ett behov av att stärka den politiska dialogen för att möta utmaningarna framöver och det är ett bra steg på vägen, säger Thomas Jungbeck, direktör på VästKom.

SRO:s representanter


Senast uppdaterad: 2019-08-29 13:25