Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Nytt ledningsråd för samordnad hälsa, vård och omsorg

VästKom och VGR har inrättat ett nytt ledningsråd, där representanter från både VGR och de sex delregionala vårdsamverkansområdena medverkar. Det nya rådet ska framför allt verka för en fortsatt utveckling av olika samverkansfrågor inom hälsa, vård och omsorg och att dessa frågor tydligare sammankopplas med varandra.

I ledningsrådets uppdrag ingår att säkerställa att det sker en utveckling av samverkan inom ramen för följande riktlinjer och överenskommelser som idag finns mellan Västra Götalands kommuner och Västra Götalandsregionen:

Ledningsrådets ordförande fastställs av VVG och kommer att växla årsvis mellan VästKom och VGR. Jeanette Andersson är utsedd till ordföranderepresentant från VästKom. I år har VGR ordförandeskapet, med Jan Carlström som ordförande.

– Vi har en bra samverkan mellan VGR och kommunerna i många olika välfärdsfrågor, men vi behöver också få till en bättre samordning mellan dessa frågor, för att kunna arbeta mer effektivt tillsammans. Det ser jag som ledningsrådet viktigaste uppgift, säger Jan Carlström, ordförande i Ledningsrådet.

Övriga ledamöter i ledningsrådet utses av respektive delregionalt vårdsamverkansområde, där varje område har utsett två personer – en kommunrepresentant och en representant från VGR.

Ledningsrådet är inrättat på uppdrag av Ann Söderström, Hälso- och sjukvårdsdirektör i VGR samt Thomas Jungbeck, tidigare direktör för VästKom.

Läs mer: Uppdragshandling för det nya ledningsrådet


Senast uppdaterad: 2019-09-16 09:04