Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Ann-Charlotte Järnström ny direktör för VästKom

: Ann-Charlotte Järnström och Ann Söderström
Fotograf: Anneli Permer

Sedan september månad har VästKom en ny direktör och Vårdsamverkan i Västra Götaland (VVG) en ny vice ordförande. Välkommen Ann-Charlotte Järnström!

Ann-Charlotte Järnström tillträdde tjänsten i samband med att VästKoms tidigare direktör, Thomas Jungbeck, gick i pension i månadsskiftet augusti/september. Ann-Charlotte kommer närmast från Kungsbacka kommun där hon arbetat som kommundirektör i sju år. Ett stort intresse för frågor om hur vi klarar framtidens hälso- och sjukvård var en av anledningarna till att hon sökte tjänsten på VästKom.

– Jag är övertygad om att lösningen på många av de välfärdsutmaningar vi står inför, är att vi överbryggar organisatoriska gränser och får till en högre grad av samverkan mellan olika delar i samhället. Många av frågorna är komplexa och det enda sättet vi kan lösa dem är att göra det tillsammans. Jag ser fram emot att bidra i dessa frågor genom mitt uppdrag, säger Ann-Charlotte.

I Vårdsamverkan i Västra Götaland (VVG) växlar ordförandeskapet årsvis mellan VästKom och VGR. Under 2019 är det VGR som har ordföranderollen, med hälso- och sjukvårdsdirektör Ann Söderström som ordförande.

– Thomas och jag har byggt upp ett gott samarbete genom åren och jag ser mycket fram emot att fortsätta med det, tillsammans med Ann-Charlotte. För att lyckas med att hitta hållbara lösningar på hur vi ska kunna bibehålla och utveckla vård i samverkan, behöver vi kroka arm på alla nivåer och tänka nytt tillsammans, med våra invånares bästa som gemensam utgångspunkt, säger Ann Söderström.

Nyhet om Ann-Charlotte Järnström som ny direktör på Västkoms webbplats.


Senast uppdaterad: 2019-10-01 13:20