Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Hälso- och sjukvårdsavtalet beslutat i regionfullmäktige

Sista steget i beslutsprocessen för Västra Götalandsregionens del är taget. Regionfullmäktige ställde sig den 31 januari 2017 bakom förslag till nytt Hälso- och sjukvårdsavtal i Västra Götaland 2017-2020. Vidare kvarstår beslut i länets samtliga 49 kommunfullmäktige innan avtalsstart den 1 april 2017.

Utdrag ur beslutet:

Västra Götalandsregionen (VGR) och kommunerna i Västra Götaland har gjort en gemensam översyn av Hälso- och sjukvårdsavtalet. Avtalet reglerar ansvar och samverkan för personer där kommunerna och Västra Götalandsregionen har ett gemensamt hälso- och sjukvårdsansvar enligt hälso- och sjukvårdslagen.

En viktig del i översynen var att ta fram ett förslag till ny överenskommelse kring personer med psykisk funktionsnedsättning och personer med missbruk.

Hälso- och sjukvårdsavtalet föreslås vara ett huvudavtal med två underavtal - Överenskommelse om samverkan kring personer med psykisk funktionsnedsättning och personer med missbruk och Ramavtal om läkarinsatser i kommunal hemsjukvård. Detta innebär att underavtalen ges samma avtalsperiod som huvudavtalet, från den 1 april 2017 till den 31 december 2020.

Regionfullmäktige beslutar att godkänna Hälso- och sjukvårdsavtalet i Västra Götaland samt underavtal.

Beslut: enligt förslag

 

Ta del av samtliga beslut i Regionfullmäktige 2017-01-31 
(Punkt 8 gäller Hälso- och sjukvårdsavtalet)


Senast uppdaterad: 2018-04-18 14:55