Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Uppföljning av mobil närvård v.47- 48 2018

Resultatet av uppföljningen ger indikationer på att efter införandet av mobil närvård får större andel patienter vård på rätt vårdnivå än före införandet.

Arbetssättet med mobila hemsjukvårdsteam var fram tills årsskiftet 2017 i projektform men övergick år 2018 i förvaltningsskede då kraven kring mobila hemsjukvårdsteam skrevs in i primärvårdens krav och kvalitetsbok, Kok-boken.

För att undersöka om arbetssättet med mobil närvård lett till att målgruppen nu får behandling på rätt vårdnivå och att tillgängliga resurser används på bästa sätt genomförde SIMBA en uppföljning över de patienter med hemsjukvård som besökte akutmottagningen och/eller blev inskrivna i slutenvården vecka 47 - 48. Liknande uppföljningar genomfördes åren 2013/2014 före att den mobila närvården infördes.

I resultatet framkommer att färre patienter med kommunal hemsjukvård fått vård på Kungälvs sjukhus jämfört med uppföljningen år 2013/2014 samt att av de patienter som fått vård på sjukhuset behövde större andel sjukhusets specifika kompetens.

Resultatet av uppföljningen ger indikationer på att efter införandet av mobil närvård får större andel patienter vård på rätt vårdnivå än före införandet.

Här kan du ta del av analysrapporten:
Uppföljning av mobil närvård v.47 - 48 2018


Senast uppdaterad: 2022-09-28 13:49