Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Ytterligare utbildningstillfällen i höst i "Lär dig lära ut SIP"

Ytterligare två utbildningstillfällen anordnas i höst i utbildningen "Lär dig lära ut SIP". Ett tillfälle i oktober och ett tillfälle i november.

Vi behöver bli fler som kan SIP. Nu erbjuds du en möjlighet att bli SIP-utbildare i ditt närområde! Det är ett spännande uppdrag som gör skillnad för människor. Vi ger dig kunskap i SIP-metoden och tips på hur du kan lära ut den vidare till verksamheter, gärna tillsammans med andra SIP-utbildare.

Utbildningstillfällen

Utbildningen är en heldag, digital och kostnadsfri. Vi har under 2021 och 2022 utbildat cirka 220 stycken lokala SIP-utbildare inom närområdessamverkan och på Sahlgrenska universitetssjukhus. Nu erbjuder vi ytterligare två utbildningstillfällen för fler SIP-utbildare som utses, eller för de SIP-utbildare som inte haft möjlighet att medverka tidigare:

2022-10-24 – Utbildning "Lär dig lära ut SIP"
Klockan 9.00-16.00
Anmälan i Regionkalendern

2022-11-14 – Utbildning "Lär dig lära ut SIP"
Klockan 9.00-16.00
Anmälan i Regionkalendern

Du behöver ha tillgång till dator med ljud och kamera för att kunna delta på utbildningen. Du kommer själv att vara aktiv under denna heldag, så testa din utrustning i förväg så att du hörs och syns bra.

Teams-länk skickas ut till anmälda deltagare några dagar före utbildningsdagen. Begränsat antal platser, först till kvarn!

Inbjudan till utbildningarna

Syfte

Alla personer som har behov av samordning av insatser från kommun och region ska erbjudas en SIP – samordnad individuell plan. SIP ska upprättas efter samtycke från den enskilde. Från 1 januari 2021 gäller en ny riktlinje för SIP i Västra Götaland. Den gäller alla åldrar. Införandet av nya arbetssätt kräver planering, tid och arbete. Det kan innebära olika saker i olika verksamheter, men alla som arbetar inom region och kommun ska ha kunskap om SIP, på alla nivåer. Vi behöver därför hjälpas åt att sprida kunskapen om SIP som process och verktyg för samordning av insatser för den enskilde.