Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Anmäl dig till informationstillfälle om reviderade SIP-riktlinjen - för chefer och ledare

Stärkt arbete med SIP i Göteborgsområdet. Utveckla arbetet med Samordnad individuell plan (SIP) på er arbetsplats – Informationstillfälle för dig som är chef eller ledare.

Informationstillfället ger kunskap om de huvudsakliga förändringarna i den nya regionala SIP-riktlinjen. Du får också verktyg och en god grund för att utveckla arbetet med SIP som verktyg i samverkan för barn och vuxna.

Den enskildes svar på frågan ”Vad är viktigt för dig?” ska vara vårt gemensamma mål i den enskildes SIP. Tillsammans med den enskilde och dess närstående ska vi jobba för att nå detta mål.

Målgrupp

Informationen är för dig som är chef eller ledare och ska ge en god grund i att fortsätta utveckla arbetet med SIP som verktyg i samverkan för barn och vuxna.

Tidigare Västbusplan ersätts av en SIP för alla vilket innebär att även du som är chef eller ledare inom skola, förskola eller på annat sätt arbetar med barn och unga också är aktuell för att delta vid det här informationstillfället.

Om riktlinjen – från organisation till person

Vårdsamverkan i Västra Götaland, VVG ställde sig den 3 november 2020 bakom förslag till reviderad ”Riktlinje för Samordnad individuell plan för Västra Götaland och Västra Götalandsregionen”.

Från att vara reaktiva till att vara proaktiva och hälsofrämjande. Från att se den enskilde som passiv mottagare till att vara aktivt delaktig. Från att arbeta med isolerade vård- och omsorgsinsatser till sammanhållna insatser utifrån personens fokus där vi ser till hela personens livssituation.

I den nya riktlinjen ser vi en fokusförflyttning från ett organisationsperspektiv till personperspektiv. Det personcentrerade arbetssättet står i fokus för både riktlinje och SIP-arbetet.

Tid och plats

Du bokar ett tillfälle och deltar digitalt

20 januari klockan 9.30-11.30

ANMÄLAN 20 JAN

28 januari klockan 14.00-16.00

ANMÄLAN 28 JAN

2 februari klockan 14.00-16.00

ANMÄLAN 2 FEB

11 februari klockan 9.00-11.00

ANMÄLAN 11 FEB

Innehåll

Jessica Ek, länsövergripande SIP-samordnare kommer att leda oss

  • Samverkan, samarbete och samordning
  • Ledningens betydelse
  • Varför reviderade riktlinjer SIP
  • Vad är nytt
  • Samordnad individuell plan

Kontaktuppgifter

Agneta Bergqvist, utvecklingsledare
agneta.bergqvist@aldrevardomsorg.goteborg.se
031-3657753

Läs mer om SIP

SIP i Göteborgsområdet

SIP-riktlinje och tillhörande material på länsgemensam webbsida

Välkommen!