Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Intresseanmälan: Samordningsansvarig processledare sökes

Ansökan

Intresseanmälan med CV och personligt brev,
gör din ansökan via länk senast 2023-03-19.

Här söker du jobbet: https://recruit.visma.com/spa/public/apply?guidAssignment=3d438e4a-7352-4505-9873-832e3604dd05&description=True 

Välkommen - vänta inte med din ansökan, vi arbetar med löpande urval.

Vårdsamverkan inom Göteborgsområdet söker samordningsansvarig processledare! Vi söker en person som arbetar inom någon av ingående parter; Västra Götalandsregionen eller kommunerna; Göteborg, Mölndal, Härryda, Partille, Öckerö.

Inom Göteborgsområdet har regionens hälso- och sjukvård, tandvård, kommunal hälso- och sjukvård, omsorg, socialtjänst samt skola utvecklat en struktur och grund för organiserad samverkan i Kommun och sjukvård, Samverkan i Göteborgsområdet. Syftet med vårdsamverkan är att samordna och individanpassa insatser för den enskildes bästa vilket skall leda till det övergripande målet att utjämna skillnader i hälsa och bidra till Det Goda Livet i Västra Götaland.

Omställningen till en nära vård kommer vara i fokus de närmaste åren och ledningsgruppen söker nu samordningsansvarig processledare med uppdrag att initiera och samordna processer för utveckling av samverkan inom:

  • Delregionalt politiskt samråd
  • Ledningsgruppen (LGS)
  • Stödfunktionen vid Samverkanskontoret

Vi söker en person som arbetar inom någon av ingående parter; Västra Götalandsregionen eller kommunerna; Göteborg, Mölndal, Härryda, Partille, Öckerö.

Uppdraget är på heltid och tidsbegränsat till 2025-06-30, med möjlighet till förlängning. Tillträde enligt överenskommelse. Din anställning kvarstår hos din arbetsgivare som ersätts för den tid du är placerad hos vårdsamverkan.

Uppdraget som är brett och mångfacetterat innebär bland annat att:

  • Stödja samverkansstrukturen inom och mellan politiska samrådet och ledningsgruppen, samt mellan samverkansgrupperna delregionalt och lokalt/NOSAM.
  • Processleda, samordna, dokumentera och följa upp berednings- och ledningsarbete på politisk och tjänstmanna nivå.
  • Omvärldsbevaka nationella, regionala och lokala nyheter och satsningar inom område hälsa, vård och omsorg.
  • Identifiera samverkansfrågor som berör flera områden inom hälsa, vård och omsorg.
  • Hantera processen för budget och uppföljning av LGS ekonomi, inklusive externa medel.

I uppdraget ingår också att vara arbetsledare och utveckla stödfunktionens arbete på Samverkanskontoret:

  • Leda ett team utifrån en matrisorganisering med grundanställningar hos någon av ingående parter, i en miljö med många beroenden och gränssnitt i det ”organisatoriska mellanrummet”, såväl linjeorganisation som delregional samverkansstruktur med olika grupperingar.

Din profil

Vi värderar dina personliga egenskaper högt och söker dig som har ett strategiskt perspektiv, är strukturerad, kreativ och uthållig. Du behöver också vara flexibel och prestigelös samt trivas i ett sammanhang där arbetsuppgifterna skiftar och kan komma utvecklas över tid. Uppdraget innefattar många kontaktytor och du är bra på att skapa delaktighet och goda relationer. Att kunna arbeta självständigt och se helheten är avgörande för att bidra till ett samskapande mellan kommun och region, samtidigt inspireras du av att föra processer och samverkansarbetet framåt.

Du bör ha kännedom om länets vårdsamverkansstruktur, gärna erfarenhet från tvärsektoriell samverkan och att leda/driva utvecklingsprocesser inom kommun och /eller region.

Du kommer att ha ett samordningsansvar och arbetsleda vårdsamverkans stödfunktioner men utgör inte en linjebefattning. Du förväntas kunna växla mellan operativ och strategisk nivå i det dagliga arbetet och bidra till att skapa förutsättningar för en bra arbetsmiljö och ett positivt utvecklingsklimat.

Du behöver ha relevant högskoleutbildning och tidigare erfarenhet av ledarskap. Förmåga att uttrycka dig väl i svenska, såväl tal som skrift, samt kunskaper i Officepaketet förutsätts.

Chefserfarenhet kan vara meriterande men i första hand söker vi dig som vi ser har potentialen att bli en trygg och inspirerande processledare.

Vi erbjuder

Ett spännande uppdrag och brett nätverk. I rollen som samordningsansvarig processledare har du tillsammans med medarbetare och kollegor en nyckelroll i det gemensamma utvecklingsarbetet. Vi bidrar till samhällsnyttan, samskapar med den enskilde och flyttar fokus till att arbeta mera personcentrerat, sammanhållet, proaktivt och hälsofrämjande.

Placering

Samverkanskontoret, Gullbergs Strandgata 36 D, Göteborg, med möjlighet till distans-/hybridarbete.

Kontakt

För frågor om uppdraget kontakta:
Babbs Edberg, ordförande LGS, babbs.edberg@aldrevardomsorg.goteborg.se 
Annika Leidenhed, vice ordförande LGS, annika.leidenhed@vgregion.se 
Anne-Charlotte Larsson, processledare LGS, 076-77 16 792

Ansökan

Intresseanmälan med CV och personligt brev, gör din ansökan via länk senast 2023-03-19.

Här söker du jobbet: https://recruit.visma.com/spa/public/apply?guidAssignment=3d438e4a-7352-4505-9873-832e3604dd05&description=True 

Välkommen - vänta inte med din ansökan, vi arbetar med löpande urval.