Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Ett bra utbyte av kunskap när samverkanskontoret haft en praktikant

Under åtta veckor har vi på samverkanskontoret fått förstärkning från Stockholm. Eleonore Mårtensson som läser masterprogram i barn- och ungdomsvetenskap vid Stockholms universitet har praktiserat hos vår Lena Ekeroth, processledare för Temagrupp Barn och unga.

Hon har skuggat Lena, deltagit på temagrupp, träffat brukarrepresentanter och fått fördjupa sig i samverkansstrukturen.

Vad tar du med dig?

- Att se hur olika verksamheter arbetar mot samma mål med barnets bästa i fokus. Det finns ett stort fokus på tidiga insatser och mycket att göra här - det tycker jag är spännande. Västbus är nytt för mig och verkar vara ett arbetssätt som fungerar bra och som många använder.

Samtidigt ser jag utmaningen i att ha med sig barnperspektivet även på en sådan här nivå, säger Eleonor som också är lärare och van att arbeta nära barnen. 

Lena lyfter de många fördelarna med att ha haft Eleonore vid sin sida. 

- Det har varit bra och utvecklande att ha Eleonore här. Vi har haft många bra diskussioner och ställt frågor som inneburit att jag har behövt fundera över och förklara komplicerade sammanhang. Dessutom tar hon med kunskapen om vår vårdsamverkansstruktur till Stockholm!

Vi säger stort tack till Eleonore och önskar henne lycka till i de fortsatta studierna!