Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Ny ordförande för LGS

Sedan 1 juli har Kommun och sjukvård – Samverkan inom Göteborgsområdet ny ordförande för ledningsgruppen för samverkan (LGS). Babbs Edberg har tillträtt uppdraget efter före detta ordförande Åsa Sand.

Babbs Edberg har arbetat inom samverkan sedan 2011 med vissa uppehåll och har nu tillträtt som ordförande för LGS. Hon kommer från Göteborgs stad och arbetar idag som direktör för äldre- samt vård- och omvårdsförvaltningen i Göteborg.

Samverkan står inför både stora utmaningar och väldigt stora möjligheter framöver.
– Det händer otroligt mycket nu, framför allt med tanke på utvecklingen med Nära vård, beskriver hon. Det kommer också ett förslag på äldreomsorgslag som kan få påverkan på utvecklingen mot nära vård.

I fredags, 23 september, höll Babbs Edberg sitt första LGS-möte som ordförande.
– Det blir mitt första möte som ordförande på riktigt, så det känns väldigt roligt och spännande, säger hon.

Under mötet behandlades bland annat punkter inom Samsjuklighetsuppdraget och psykiatri samt In- och utskrivningsprocessen och statistikuppföljning från sommaren 2022.

Kort-info samt minnesanteckningar från mötet hittar du på sidan för LGS