Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Mötesledarutbildning i samverkan - med utgångspunkt i SIP

­Nu har du möjlighet att lära och öva på att hålla SIP-möten tillsammans med samverkansparter i ditt NOSAM-område.

Personer med insatser från både socialtjänst och hälso- och sjukvård ska få en SIP, Samordnad individuell plan. Under 2019 erbjuder vi alla NOSAM-områden var sin mötesledarutbildning med utgångspunkt i SIP.

Ett möte där individen står i centrum

Utbildningen ger kunskap i hur du lägger upp ett möte där individen står i centrum och utgår både från vuxenperspektiv och barnperspektiv med Västbus som grund. 

Är du intresserad av att gå utbildningen? Lyft frågan i din lokala NOSAM-grupp. Vi erbjuder alla NOSAM-områden var sin mötesledarutbildning med utgångspunkt i SIP, anpassat efter era lokala behov.

Genomförandeplan psykisk hälsa

Utbildningen är en del av Genomförandeplan psykisk hälsa i Göteborgsområdet. Där är ett fokusområde Enskildas delaktighet och rättigheter, 3:1 Personer som har behov av samordnade insatser ska ha en SIP (Barn och unga SIP/Västbusplan).

Läs mer om Genomförandeplan psykisk hälsa i Göteborgsområdet

Läs mer om SIP

Mer information om SIP och det material vi utgår ifrån finns på skl.se

Webbutbildningar i SIP
Med grundläggande kunskap du behöver för att gå mötesledarutbildningen.