Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Kostnadsfri utbildning om särskilt tandvårdsstöd

Fler personer ska få det tandvårdsstöd de har rätt till! Öka kunskapen om särskilt tandvårdsstöd och vem som kan få det inom ert NOSAM-område.

Vi erbjuder vi en kostnadsfri utbildning om särskilt tandvårdsstöd, där ni kan utbilda personal från kommun och region i ert NOSAM-område, som möter personer som kan ha rätt till särskilt tandvårdsstöd.

För: Personal som möter personer som kan ha rätt till särskilt tandvårdsstöd, från kommun och region, inom hälso- och sjukvård, omsorg, och socialtjänst, i kommunerna Göteborg, Härryda, Mölndal, Partille och Öckerö.

Boka: Hör av dig till Inger Stenberg, Centrum för äldretandvård, för information och för att boka in ett utbildningstillfälle inger.w.stenberg@vgregion.se 

Innehåll

  • Utbildningen är på två timmar och är kostnadsfri.
  • Föreläsare är tandläkare inom Centrum för äldretandvård, Västra Götalandregionen, som har kunskap om tandvårdsstöden, sjukvården och kommunernas organisation.

Bakgrund

I ett uppdrag från Temagrupp Mitt i livet har en arbetsgrupp försökt identifiera orsaken till varför många personer som har rätt till det särskilda tandvårdsstödet inte får stödet. Det har skett under 2019 enligt "Uppdragshandling tandvårdsstöd i Göteborgsområdet för målgruppen Mitt i livet".

En orsak är att det finns bristande kunskaper hos personal som i sin dagliga verksamhet möter personer som har rätt till något av de två särskilda tandvårdsstöden Nödvändig tandvård (N-tandvård) och Tandvård vid långvarig sjukdom och funktionsnedsättning (F-tandvård). Det finns god kunskap hos de personer som har behörighet att utfärda underlag för N-tandvård, och önskvärt är att även annan personal har kunskap om det särskilda tandvårdsstödet. Det minskar risken att personer som har rätt till tandvårdsstödet inte får detta. Varje kommun och stadsdelsnämnd bedömer vilka som ska få utbildningen.

Inbjudan till utbildning om Särskilt tandvårdsstöd