Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

SAMSA Nanoutbildningar

Samordnad hälsa, vård och omsorg tar fram så korta informations- eller utbildningsfilmer som går igenom specifika delmoment av praktisk hantering i IT-tjänsten SAMSA för att underlätta för dig som användare att göra rätt, lära dig en specifik funktion eller hitta ett nytt arbetssätt du inte visste att du saknade. Dessa korta filmklipp samlas på denna sida.

Avsluta "bortglömd" SIP i IT-tjänsten SAMSA (2:54)

Information om hur man kan hitta SIPar i enhetens översikt som inte har följts upp och i vissa fall kan vara flera år gamla och utan aktuellt gällande samtycke. Det kan röra sig om fall där SIP startats i samband med en utskrivning från slutenvård under hösten 2018 och sedan aldrig fullföljdes, till en mer aktuell SIP som varit till nytta för den enskilde men där uppföljning runnit ut i sanden på grund av en kombination av pandemi och att huvudansvarig för SIPen bytt tjänst. I vissa fall kan SIPen också vara så gammal att den enskilde avlidit sedan SIPen skapades. Oavsett bör dessa SIPar ses över och avslutas eller omstartas utifrån den enskildes behov. Filmen beskriver några olika sätt en sådan ”bortglömd” SIP kan identifieras på samt hanteras.

Tillbaka till Innehållsförteckningen.

Personliga inställningar i IT-tjänsten SAMSA (4:17)

Information om de personliga inställningar som kan göras i IT-tjänsten och hur dessa kan vara till nytta för användaren. Även ett tips om hur man enklast hittar rätt patient när det ligger många ärenden i översikten.

Tillbaka till Innehållsförteckningen.

Skapa Skypemöte direkt i IT-tjänsten SAMSA (3:27)

Information om hur användare kan använda integrationen mellan SAMSA och VGRs Skypeserver för att skapa möteslänk direkt i IT-tjänsten.

Tillbaka till Innehållsförteckningen.

 

Profilbild av Robin Ahlm

Robin Ahlm

Processtöd SHVO/Ordförande SHVO
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Skaraborgs kommunalförbund
Profilbild av Annika Pettersson

Annika Pettersson

Processtöd SHVO
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Närhälsan, V9
Profilbild av Krister Bergkvist

Krister Bergkvist

Processtöd
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Skaraborgs Sjukhus, Vårdplaneringsteam

Senast uppdaterad: 2021-09-22 15:19