Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

VVG samordnar riktlinjer m.m. för samverkan kring covid -19

Vårdsamverkan Västra Götaland (VVG) hade ett extrainsatt samordningsmöte kring covid -19 den 16 mars. Här finns protokoll och uppdatering kring riktlinjer med mera som gäller för samverkan såväl delregionalt som regionalt i Västra Götaland.

VVG höll ett möte den 16 mars med avsikten att gå igenom lägesbilden kring Covid-19 och diskutera samverkan i denna fråga.

Peter Ulleryd, Smittskydd VGR rapporterade:

  • Fokus har gått från att förhindra att smittan kommer in i landet, till strategin att skydda riskgrupper, högsta riskfaktorn är hög ålder.
  • Prioritet att se till att smittan inte sprids inom sjukvården och kommunala äldreboende.
  • Viktigt att alla tar sitt personliga ansvar, dels för att hålla sig informerad, dels för att inte smitta andra.

Frågor som togs upp:

  • Skyddsmaterial: Tillgången kommer att hanteras nationellt. Riktlinjer som är anpassade efter rådande läge är på väg att skickas ut.
  • Riktlinjer som vänder sig till vårdcentraler är under framtagande, gäller även för kommunal hälso- och sjukvård och hemtjänst.
  • Ansvarsfördelning  och samverkan då en person konstateras smittad i ordinärt/särskilt boende behöver tas fram. Avsikten är att dessa personer inte ska skickas in till sjukhus om det inte är nödvändigt.

Länk till informationsfilm om covid-19 som VGR tagit fram

Länk till Länsstyrelsen sida med samlad information från olika myndigheter

VVG stämmer av två gånger i veckan

VVG kommer användas som forum för avstämning kring covid -19 och har tagit beslut att hålla avstämningsmöte två gånger i veckan. Nyheter, rekommendationer och riktlinjer uppdateras löpande.