Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

SIP och överenskommelsen barn & unga - nu är implementeringsplanen för Göteborgsområdet klar

En plan för implementering i Göteborgsområdet av SIP som verktyg för samverkan i alla åldrar finns nu framtagen. LGS och temagrupperna har ställt sig bakom planen och arbete pågår med utbildningar och att starta nätverk för SIP-samordnare inom NOSAM.

I hela länet pågår Stärkt arbete med SIP i Västra Götaland. Parallellt sker Stärkt arbete med SIP i Göteborgsområdet. För detta finns nu en implementeringplan:

Implementeringsplan SIP som verktyg i samverkan i Göteborgsområdet

Lär dig lära ut SIP!

Inom satsningen erbjuds utbildningar i att lära ut SIP:

Lär dig lära ut SIP! Inbjudan till SIP-utbildning i september & oktober

Lokal SIP-samordnare i varje NOSAM

Varje NOSAM utser dessutom en lokal SIP-samordnare som bland annat är kontaktperson till delregional SIP-koordinator och kartlägger den lokala SIP-implementeringen. När NOSAM utsett SIP-samordnare kan NOSAM-ordförande ansöka om 200.000 kr för att stimulera till SIP arbetet. Ansökan innehåller namn och mailadress till utsedd SIP-samordnare, som då blir kontaktad av delregional SIP-koordinator inför uppdraget. Ansökan ska vara delregional SIP-koordinator tillhanda senast 13 september.

Uppdragsbeskrivning för lokal SIP-samordnare i NOSAM

Mer information & kontaktuppgifter

SIP - Samordnad individuell plan i Göteborgsområdet