Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Rekommendation om planeringsmöte på distans

I samband med förhöjd risk för smittspridning av Covid-19 rekommenderar Kommun och sjukvård Samverkan i Göteborgsområdet att samtliga planeringsmöten/vårdplaneringar ska ske på distans.

Folkhälsomyndigheten har gått ut med skärpta rekommendationer och uppmanar alla med symtom på luftvägsinfektion att avstå sociala kontakter som riskerar att sprida smitta Covid-19.

Sahlgrenska Universitetssjukhuset, primärvården samt kommunerna Göteborg, Härryda, Mölndal, Partille och Öckerö har tillsammans kommit överens om skärpta rekommendationer vid planeringsmöte/vårdplanering för att undvika onödiga besök på sjukhus.
Följande gäller från och med nu:

  • Vårdplaneringar bör ske via Skype eller telefon. Fysisk planeringsmöte/vårdplanering på plats bör endast ske i undantagsfall och om synnerliga skäl föreligger.
  • Anhöriga ska ges möjlighet att vara med via Skype eller telefon (vid bokat Skype-möte lämnas telefonnummer och konferenskod till anhörig). Endast i undantagsfall och om synnerliga skäl föreligger ges möjlighet för anhörig att närvara fysiskt.

- Det är viktigt att alla linjer kommer ut med att nu behöver vi, utöver de rutiner vi har, hjälp av chefer och medarbetare att kreativt lösa de problem som kan uppstå. Huvudperspektivet är ju att så få personmöten, förflyttningar, som möjligt ska ske samtidigt som säkerheten upprätthålls för de som behöver hjälp/sjukvård av olika slag, säger Göran Matejka Vice ordförande LGS, Bitr. sjukhusdirektör Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Rekommendation om planeringsmöte på distans