Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

BEROSAM byter namn till PSYKSAM

BEROSAM blir PSYKSAM. Arbetsgruppen har breddat sitt uppdrag till att omfatta både beroende och psykiatri, därav valde man också att byta namn.

PSYKSAM är en arbetsgrupp under Temagrupp Psykiatri med uppdrag att belysa och analysera avvikelser och föreslå förändringar för att minska brister och förbättra samverkan kring individer med missbruk/beroende och/eller psykisk ohälsa.  

Uppdrag från Temagrupp Psykiatri till PSYKSAM (f.d. BEROSAM)

Rapportera avvikelser inom psykiatri/beroende

Även fortsättningsvis önskar PSYKSAM få kopior på avvikelser i samverkan inskickade från samtliga huvudmän:

Vid avvikelser i samverkan inom psykiatri/beroende ska du som uppmärksammar avvikelsen skriva en avvikelserapport som handläggs enligt den egna verksamhetens fastställda rutin. Avvikelsen skickas till aktuell enhet, och en avidentifierad kopia skickas till ledamot i PSYKSAM eller till processledare i Temagrupp Psykiatri. Svaret på avvikelsen ska också skickas in till PSYKSAM då den har inkommit, avidentifierad.

Kontaktuppgifter till PSYKSAM