Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Barnahus i Fyrbodal

Barn som har blivit utsatta för brott behöver tas omhand med omsorg. Till Barnahus över hela landet kommer barn och unga under 18 år som misstänks ha blivit utsatta för misshandel, sexuella övergrepp, hedersrelaterad brottslighet eller människohandel med sexuellt syfte. På Barnahus kan barn i en och samma miljö träffa åklagare, polis, socialtjänst och hälso- och sjukvård.

Sedan år 2007 finns det ett väl fungerade och uppskattat Barnahus i Trollhättan som sedan tidigare samarbetar med Vänersborgs kommun, Lilla Edets kommun samt Färgelanda kommun. Sommaren 2015 kom en förfrågan till Fyrbodals kommunalförbund från polisen om ett utökat samarbete med kommunerna i Västra Fyrbodals geografiska område. Polisen efterfrågade ökad samverkan kring barn som misstänks ha varit utsatta för våld i nära relationer samt bättre möjligheter att få tillgång till barnförhörsrum.

Under 2017 har det utarbetats ett förslag till utökat barnahus i Fyrbodal.

Från och med oktober 2017 har Barnahus Trollhättan utökas med två nya barnförhörsrum (Åmål och Uddevalla) vilka tillsammans kommer att utgöra Barnahus Fyrbodal. 

Kontakt

Barnahuset Fyrbodal

Maria Blomgren Teamledare Barnahus Fyrbodal
0520-495757 Maria.blomgren.rydell@trollhattan.se

Gerd Holmgren Enhetschef Enheten mot våld i nära relationer Arbetsmarknads- och socialförvaltningen Trollhättans stad
0520-495070 Gerd.Holmgren@trollhattan.se


Senast uppdaterad: 2018-03-27 14:49