Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Arbetsgrupp "Mini-Maria" i Fyrbodal

Vårdsamverkan Fyrbodal har sedan december 2018 haft en arbetsgrupp med uppdrag att ta fram ett förslag till en integrerad verksamhet för unga med missbruksproblem och psykisk ohälsa. Arbetsgruppens förslag innebär att skapa en huvudmottagning (Vänersborg) och fyra närmottagningar i området. Ledningsgruppen för Vårdsamverkan Fyrbodal har vid möte den 14 juni 2019 beslutat att ställa sig bakom förslagen i den utvecklingsplan som är resultatet av arbetsgruppens arbete.   

Nästa steg i processen för att Mini-Maria Fyrbodal ska bli verklighet är att regionen och kommunerna förankrar utvecklingsplanen inom sina respektive organisationer för att därefter tillsätta en partssammansatt utvecklingsgrupp med uppgift att operativt förbereda, genomföra och leda det fortsatta arbetet.  

Det nu antagna förslaget till Mini-Maria Fyrbodal innebär att etablera en integrerad verksamhet som med hög kompetens och god tillgänglighet kan ge bästa möjliga hjälp i hela Fyrbodalsområdet till unga och deras närstående när den unge har behov av vård och insatser för riskbruk/missbruk och psykisk ohälsa. Verksamheten ska ha hög flexibilitet och mobilitet samt även fungera som en kvalificerad resurs för det lokala förebyggande arbetet mot missbruk och psykisk ohälsa hos målgruppen.

Konkret innebär förslaget att tillskapa en huvudmottagning och fyra närmottagningar:

Huvudmottagningen (Vänersborg) servar Lilla Edet, Mellerud, Trollhättan och Vänersborg samt fungerar som utgångspunkt och bas för verksamheten.
En närmottagning finns i och servar Strömstad och Tanum.
En närmottagning finns i och servar Lysekil, Munkedal och Sotenäs.
En närmottagning finns i och servar Bengtsfors, Dals-Ed och Åmål.
En närmottagning finns i och servar Färgelanda, Orust och Uddevalla.

Regionen och kommunerna svarar nu för den fortsatta processen kring Mini-Maria Fyrbodal.
När verksamheten inom Mini-Maria Fyrbodal kan starta kan i nuläget inte bedömas.

Arbetsgrupp

Processledare, Vårdsamverkan Fyrbodal:
Georg Fischer

Fyrbodals kommunalförbund:
Annica Johansson

Vänersborgs kommun:
Carina Augustsson

BUP:
Catharina Sundström

Munkedals kommun:
Clarie Engström

Vårdcentral Närhälsan Sylte och UPH:
Jeanette Blomquist Johansson

Ungdomsmottagningarna (UM):
Pia Gustavsson

Dokument

Utvecklingsledare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2018-12-12 11:21