Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

VISAM beslutsstöd

När en patient, som har kommunal hemsjukvård, blir hastigt sjuk gör ansvarig sjuksköterska en bedömning om läkare ska kontaktas eller ej samt bedömning om det finns behov av att tillkalla ambulans.

För att kvalitetssäkra informationsöverföringen och öka patientsäkerheten har  inom SAMLA under våren 2018 ett beslutsstöd införts som bygger på VISAMs beslutsstöd  inom regionförbundet i Örebro.
Detta är ett evidensbaserat beslutsstöd för sjuksköterskan inom kommunal vård och omsorg som ska användas när den enskildes hälsotillstånd hastigt försämrats. Beslutsstödet, som är utformat som en checklista, ger stöd för att avgöra var den fortsatta vården bäst sker.

Syftet med ett beslutsstöd är att bedömningen ska bli strukturerad, patienten ska få vård på rätt vårdnivå och informationsöverföringen till nästa vårdgivare säkras.


Senast uppdaterad: 2018-04-04 13:19