Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Mobil närvård

Mobil närvård är en god sammanhållen nära vård för att undvika onödiga sjukhusvistelser.

Mobil närvård bygger på att kommunen står för basverksamheten och dygnet runt-funktionen samt arbetar tätt tillsammans med specialistteam och hemsjukvårdsläkare.

Vården ges i hemmet och utgår alltid från individens behov. Syftet är att skapa ökad upplevelse av trygghet och nöjdhet, bättre utnyttjande av gemensamma resurser samt minska den undvikbara slutenvård.

Modellen förutsätter ett väl fungerande samarbete och gemensam ledning mellan kommun, primärvård och sjukhus. I SAMLA är det Utvecklingsgrupp Äldre som är styrgrupp för mobil närvård.

Samtliga vårdcentraler har skrivit samverkansavtal gällande mobila hemsjukvårdsteam med den kommunala verksamheten inom den kommun de verkar i. 

Övergången från projekt till ordinarie verksamhet är ofta skör och därför har det nu Karolina Wolmhag utsetts till delregional samordnare för Mobil närvård i SAMLA. Karolina påbörjade arbetet som samordnare 1 maj 2019 och kommer att delta i regionalt nätverk och se över SAMLA befintliga rutiner mm.

Karolina Wolmhag

Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Delregional samordnare Mobil närvård

Minnesanteckningar

Titel

Senast uppdaterad: 2021-07-06 10:15