Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Suicidprevention

Sedan hösten 2020 finns det en länsgemensam handlingsplan för suicidprevention. Målet med Handlingsplan Suicid är att antalet suicid i Västra Götaland ska minska med 40 procent till år 2025.

Vårdsamverkan Lerum Alingsås SAMLA har fått nationella medel för att arbeta med uppdraget suicidprevention. Arbetet ska ske utifrån evidensbaserade metoder för att förebygga suicid i befolkningen. I vårdsamverkan SAMLA finns en delregional handlingsplan suicidprevention framtagen som utgår från den länsgemensamma handlingsplanen. Arbetet med suicidprevention i SAMLA berör målgrupper inom olika samverkansområden – barn och ungas psykiska hälsa, vuxna psykiska hälsa samt vård och omsorg äldre.

Beslut är taget i SAMLA Samordningsgrupp 2020-09-11 att utse medarbetare från olika verksamheter att få utbildning till instruktör i MHFA (Mental Health First Aid). 2022 kommer 9 instruktörer fått utbildningen och ett uppdrag att utbilda medarbetare i verksamheterna i kommun och region.

Om MHFA hos Nationellt centrum för Suicidforskning och prevention

Karolina Wolmhag har uppdraget att samordna suicidprevention i samverkan.

Utbildning MHFA - Första hjälpen till psykisk hälsa

Karolina Wolmhag

Delregional samordnare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Lena Arvidsson

Processledare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2022-02-08 09:27