Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Socialmedicinsk mottagning

Kommunerna i SAMLA, Lerum och Alingsås har nu startat socialmedicinska mottagningar i ett pilotprojekt tillsammans med regionen. En modellbeskrivning utgör en gemensam grund för kommunernas och regionens organiserade integrerade arbete. Målet med en socialmedicinsk mottagning är att individerna ska kunna komma till en enhet med samlad kompetens och erbjudas koordinerade insatser mellan olika aktörer.

Målgruppen för mottagningen är personer över 18 år med missbruk eller beroende av alkohol, narkotika och/eller beroendeframkallande läkemedel samt har en psykisk ohälsa och är i behov av både kommunens och regionens resurser samtidigt. Mottagningen är öppen för alla invånare i SAMLA-områdets kommuner oberoende av vilken vårdcentral personen är listad på. Vid behov av insats från kommunen sker ansökan till den kommun man är skriven i.

Mottagningen bemannas av socionom från socialförvaltningen och en sjuksköterska från primärvården. Medarbetarna har goda kunskaper och erfarenheter av att arbeta med målgruppen och insatser enligt nationella riktlinjer och regionala medicinska riktlinjer inom området. Öppenpsykiatriska mottagningen i området kommer att finnas tillgänglig som konsult.

Samordningsgruppen i SAMLA har funktionen som styrgrupp för det lokala samverkansarbetet kring psykisk hälsa och den fortsatta utvecklingen och uppföljningen av de socialmedicinska mottagningarna.

Kontaktuppgifter Socialmedicinsk mottagning Alingsås

Kontakta oss 
Socialmedicinsk mottagning
Nygatan 11
441 81 Alingsås
0322-61 72 04 
socialmedicinskmottagning@alingsas.se 

Telefontider
måndag - torsdag klockan 08.30–15.00 
fredagar klockan 08.30–12.00

Broschyr

Kontaktuppgifter Socialmedicinsk mottagning Lerum

Kontakta oss 
Socialmedicinsk mottagning 
Stationsvägen 10
443 30 Lerum 
0302-52 22 00 eller via växel
0302-52 10 00 
socialmedicin@lerum.se 

Telefontider
måndag - torsdag klockan 08.30–15.00
fredagar klockan 08.30–12.00 

Broschyr

Kontaktpersoner

Socionom på mottagningen i Alingsås
Hanna Lennartsson
hanna.lennartsson@alingsas.se 

Sjuksköterska på mottagningen i Alingsås
Ellinor Johansson
ellinor.i.johansson@vgregion.se 

Socionom på mottagningen i Lerum
Hanna Dubow
hanna.dubow@lerum.se 

Sjuksköterska på mottagningen i Lerum och samordnare 
Anna Nordgren
anna.nordgren@vgregion.se  

Minnesanteckningar

Titel

Senast uppdaterad: 2023-02-06 10:07