Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Anmälan öppen för Första hjälpen till psykisk hälsa - Suicidprevention

Nu är anmälan öppen för utbildningen "Första hjälpen till psykisk hälsa" - en viktig satsning inom suicidprevention. Utbildningen erbjuds i tre olika versioner: Ungdom, Vuxen, och Äldre, för att möta olika behov och målgrupper.

Kursinformation

Ungdom: Kursen är avsedd för skolpersonal, socialtjänstpersonal, och andra vuxna med nära kontakt med ungdomar. Innehåller utöver beskrivning av de vanligaste psykiatriska diagnosgrupperna avsnitt om ungdomsutveckling, ätstörningar, och reaktioner vid traumatiska händelser.

Vuxen: Ger grundläggande kunskap om de vanligaste
psykiatriska diagnosgrupperna och hur tecken på olika slag av psykiskt lidande kan vägleda oss att upptäcka, ta kontakt och hjälpa till på rätt sätt. Du får lära dig att stödja och uppmuntra drabbade personer.

Äldre: Fokuserar på psykisk ohälsa bland personer över 65 år, med konkreta tips för att stödja vid kris och uppmuntra till professionell hjälp.

Förberedelser

Innan kursen uppmanas deltagare att bekanta sig med informationen på NASP:s hemsida: MHFA - Första hjälpen till psykisk hälsa | Karolinska Institutet. Det finns ett begränsat antal platser, och det krävs deltagande båda dagarna för att kunna anmäla sig. Deltagarna kommer att få litteratur att behålla vid utbildningens slut och ett utbildningsbevis som Första hjälpare.

Praktisk information

Datum: Se Suicidprevention - SAMLA (vardsamverkan.se) för tillgängliga datum.

Platser: Begränsat antal - först till kvarn.

Måltider: Lunch omhändertages själv, möjlighet finns att värma mat. Fika ingår.

Anmälan: Anmälan sker via regionkalendern, länk finns på Suicidprevention - SAMLA (vardsamverkan.se). Vi förbehåller oss rätten att fördela platserna jämnt mellan kommun och region samt att ställa in vid för få anmälda.

Vi ser fram emot att välkomna dig till denna viktiga utbildning för att gemensamt arbeta mot en ökad medvetenhet och förebyggande åtgärder för psykisk hälsa.

Välkommen!

Mer information: Suicidprevention - SAMLA (vardsamverkan.se)


Senast uppdaterad: 2024-02-01 08:34